top of page
Sök
  • Styrelsen

Thomas Söderlinds minnespris 2020


Den 26/11 2018 lämnade vår vän och en av våra grundare oss. För att hedra Thomas Söderlinds liv och gärning inom Stockholmsfotbollen och för hans ovärderliga insats för svensk fotbolls domarskap valde SFDK valde att med stöd av Thomas mångåriga arbetsgivare Axfood instifta Thomas Söderlinds minnespris.


Thomas Söderlind berörde många genom sitt 30-åriga arbete inom Stockholms domarverksamhet. Genom sitt engagemang skapade han inte bara skapat domare utan även goda vänner. Han arbetade inte bara med unga domare, utan även äldre, i syfte att utveckla den enskilda domaren och domarkåren i stort.


Thomas styrka var att på ett ödmjukt och positivt sätt, fånga och bli vän med alla domare oavsett nivå. Thomas var inkluderande och respektfull som få, samtidigt som han inte tvekade att säga vad han tyckte och tänkte. Ofta på ett underfundigt sätt som syftade till att få domaren det berörde att själv analysera situationen och på så sätt utvecklas.


Priset ska årligen tilldelas en person, organisation eller annan aktör inom fotbollen som genom sitt engagemang och passion verkat för att främja utvecklingen av den enskilde domaren eller domarkåren i stort. Pristagaren kommer genom utmärkelsen föräras ett diplom för sin insats samt ett bidrag om 2000 kronor från Thomas sista arbetsgivare Axfood till det fortsatta arbetet med att utveckla domarskapet inom Sverige. Denna summa kan användas i den personliga verksamheten eller skänkas till annan verksamhet som främjar utveckling av domarskapet.


Motiveringen för årets pristagare lyder:


"Right To Plays vision är skapa en trygg och sund värld för barn och unga. I Stockholm har man tagit hjälp av Ulf Edvardsson för att ge unga nyanlända en möjlighet att genom fotbollen och domarskapet hitta en väg in i samhället. Genom sitt arbete bidrar man till hopp och en tro på framtiden, helt i Thomas Söderlinds anda."


Årets pristagare är: Organisationen Right to Play tillsammans med Ulf Edvardsson.

Ulf Edvardsson

Priset kommer att delas ut vid lämpligt tillfälle. För mer information om Right to Plays arbete, besök www.righttoplay.se.

232 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page