Sök
  • Styrelsen

Thomas Söderlinds minnespris

Uppdaterad: 27 nov 2019
Den 26/11 2018 lämnade vår vän och en av våra grundare oss. För att hedra Thomas Söderlinds liv och gärning inom Stockholmsfotbollen och för hans ovärderliga insats för svensk fotbolls domarskap har SFDK valt att med stöd av Thomas mångåriga arbetsgivare Axfood instifta Thomas Söderlinds minnespris, som kommer att delas ut för första gången vid kvällens minnesstund i Stockholms Fotbollförbunds kansli.


Thomas Söderlind har genom sitt 30-åriga arbete inom Stockholms domarverksamhet berört många. Genom sitt engagemang har han inte bara skapat domare utan även goda vänner. Han har inte bara arbetat med unga domare, utan även äldre, i syfte att utveckla den enskilda domaren och domarkåren i stort.


Thomas styrka har varit att på ett ödmjukt och positivt sätt, fånga och bli vän med alla domare oavsett nivå. Thomas var inkluderande och respektfull som få, samtidigt som han inte tvekade att säga vad han tyckte och tänkte. Ofta på ett underfundigt sätt som syftade till att få domaren det berörde att själv analysera situationen och på så sätt utvecklas.


Priset ska årligen tilldelas en person, organisation eller annan aktör inom fotbollen som genom sitt engagemang och passion verkat för att främja utvecklingen av den enskilde domaren eller domarkåren i stort. Pristagaren kommer genom utmärkelsen föräras ett diplom för sin insats samt ett bidrag om 2000 kronor från Axfood till det fortsatta arbetet med att utveckla domarskapet inom Sverige. Denna summa kan användas i den personliga verksamheten eller skänkas till annan verksamhet som främjar utveckling av domarskapet.

Under kvällen i samband med en minnesstund arrangerad av Stockholms fotbollsförbund delade vi i SFDK ut Thomas Söderlinds minnespris för första gången.

Motiveringen för årets pristagare lyder:


"Med oändligt engagemang, och vilja att förändra och förbättra, har årets pristagare haft en roll i framgången för många domare i Stockholm liksom för domarverksamheten i stort. Han lever de värderingar Thomas Söderlind försökte lära oss alla; respekt, glädje och värdighet"


Årets pristagare är: Göran Engsoo.84 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla